Ziggo TV-kanaal 43

Koninklijke eer Hedelaar Hans van Dinther voor inzet seniorenomroep ORVA

HEDEL/DEN BOSCH - Maar liefst 46 jaar is Hans van Dinther uit Hedel actief als vrijwilliger bij de Bossche seniorenomroep ORVA Radio, waarvan ook al 25 jaar als bestuurslid. Voldoende aanleiding voor een koninklijke onderscheiding.

Brabants Dagblad - Zondag 10 november 2019, Paul Roovers

LintjeHansVanDinther2019 840

Burgemeester Van Kooten speldt de versierselen op bij Hans van Dinther Foto: Guido van Dinther

Daarvoor toog burtgemeester Van Kooten van Maasdriel zaterdag naar het woonhuis van de familie Van Dinther, met in zijn kielzog het bestuur van de seniorenomroep die Den Bosch als thuishaven heeft maar in de regio actief is. Van Kooten speldde Hans van Dinther de versierselen op die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

De ORVA bestaat 60 jaar en is ooit begonnen als Omroep Reiner van Arkel, het psychiatrisch ziekenhuis in de Bossche binnenstad. Dat is ook de plek waar Van Dinther, ook geboren en getogen Bosschenaar, is begonnen. Hij maakte in de afgelopen jaren zelf verschillende programma's, en hield zich bezig met techniek. En in die hoedanigheid was hij ook medeverantwoordelijk voor de omschakeling van ORVA-studiotechniek van analoog naar digitaal.

LiveROS     LiveJBZ     Facebook 50